sâmbătă, 19 iulie 2008

RULOURI DE VINETE CU RICOTTA




  • 2 vinete potrivite
  • 1 cutie ricotta
  • 2-3 felii prosciuto crudo(eu am folosit sunca putin afumata)
  • 2-3 linguri parmesan
  • ulei de masline
  • oregano
  • sare, piper
  • fire de ceapa verde

Se taie vinetele in felii subtiri, cam de jumatate centimetru, se sareaza si se lasa sa se scurga cam jumatate de ora.

Intre timp se face crema de brinza. Se pune intr-un vas ricotta, 2 linguri ulei de masline, o lingurita oregano, frecat in palma pentru exaltarea parfumului, 2 felii de prosciuto crudo bine maruntit, 2-3 linguri parmesan, sare si piper. Se amesteca pina se obtine o crema pufoasa.
Atentie la dozarea sarii in crema, deoarece vinetele vor ramine sarate si dupa spalare, iar sunca este si ea sarata.


Feliile de vinete se spala sub jet de apa rece, pentru inlaturarea sarii, se usuca cu un prosop de bucatarie si se prajesc pe grill sau in tigaie, fara nici un strop de ulei.
Cind vinetele sint facute pe o parte, le intoarcem si le ungem cu o pensula inmuiata in ulei de masline. Cind sint gata, le scoatem pe un fund, presaram deasupra putin oregano si le lasam sa se raceasca.
Ungem apoi fiecare felie de vinete cu crema de ricotta si facem rulouri, incepind cu capatul mai lat al vinetelor. Legam fiecare rulou cu cozi de ceapa verde taiate fisii subtiri, pe lungime, si tinute citeva minute in apa rece.


La momentul servirii pe farfurie, turnam peste fiecare rulou un firicel de ulei masline si presaram citeva frunze de basilikum.

5 comentarii:

Ginette spunea...

Foarte interesanta reteta, sunt fan vinete......am si eu ceva in genul asta pe blog, vinete portofel. Pofta mare !

carmenhoffmann spunea...

Si mie mi s-au parut interesante;am vazut ce ai postat tu.Ce pot sa iti spun este ca ai un blog foarte frumos pe care l-am pus deja in lista mea de favorite.Te-am pupat!!!

Anonim spunea...

Am apucat sa ma uit in fuga pe blogul tau in urma comentariului facut de tine pe blocul bucatarului (al meu).. si am vazut ca locuiesti in Hamburg. Coincidenta face ca fiul meu este student in Hamburg la Miami AD School (in Finkenau).
Felicitari pentru blog si pentru poze
Cristi Boerean

carmenhoffmann spunea...

Iti multumesc pentru vizita.Retetele tale sint intr-adevar niste fineturi...Eu nu sint decit de 10 luni aici in Hamburg si ma chinui deocamdata cu limba...O zi buna

Ginette spunea...

Multumesc Carmen si tu esti pe listuta mea. Te pup !

Premiile mele