duminică, 17 august 2008

PIINE ROTUNDA RAPIDA
- recipe by Laura Adamache -


Ingrediente:
  • 400 g faina
  • 220 ml apa
  • 4 linguri ulei
  • 7 g drojdie uscata
  • 10 g zahar
  • 8 g sare
Faina se cerne si se adauga drojdia uscata. Se amesteca.
In mijlocul fainii se face o gropita si se adauga uleiul, apa calduta, sarea si zaharul.

Se framinta pina aluatul devine usor elastic.
Se pune la crescut pentru 40 minute, acoperita cu folie alimentara.


Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se intinde pe masa pudrata cu faina si i se da o forma rotunda.
Se pune in tava, acoperita cu hirtie de copt, si se mai lasa la crescut cam jumatate de ora.
Se pune deasupra un servet, pentru a sta la cald.

Se incalzeste cuptorul la 220 grade si inainte de a se baga la cuptor se pensuleaza cu putina apa(pentru a o face sa luceasca). Se pudreaza cu faina din belsug si se cresteaza cu un cutit(usor, fara sa se apese aluatul).
Se baga pentru 25-30 minute la cuptor.
Aceasta piine trebuie sa fie rumena si nu foarte grea. Cind se intoarce cu fundul in sus trebuie sa sune a gol.

Niciun comentariu:

Premiile mele