duminică, 21 septembrie 2008


PRAJITURA CU MIGDALE


Ingrediente:
  • 100 g margarina
  • 50 g zahar brun
  • 2 oua
  • 175 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri miere de albine fluida
  • 50 g migdale felii
Pentru sirop:
  • 150 ml miere de albine fluida
  • 2 linguri suc de lamiie
Se foloseste o forma de 18 cm, care se unge cu unt si se pune hirtie de copt.
Margarina, zaharul, ouale, faina, praful de copt, laptele si mierea de albine se pun intr-un castron si se amesteca cu o lingura de lemn, pina la omogenizare.

Asa arata dupa 2-3 minute:

Compozitia se pune in forma si apoi se adauga deasupra migdalele felii(eu nu am avut decit asa). Se pune in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 50 minute.

Intre timp se face siropul.
Mierea de albine cu sucul de lamiie se pun intr-o craticioara la foc mic, cam 5 minute.

Dupa 50 minute:

Dupa ce se scoate din cuptor, se pune siropul imediat peste. Se lasa cam 2 ore, inainte de a fi servita.


Niciun comentariu:

Premiile mele