joi, 14 august 2008

TARTA CU LAMIIE


Ingrediente:
  • 125 g unt (cu continut redus de grasime)
  • 250 g biscuiti cu unt din faina integrala(vollkorn)
  • 3 lamii
  • miezul de la un betisor de vanilie
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 150 g smintina acra(saure sahne)
  • 3 oua
  • 180 g zahar
  • 150 g zahar pudra
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade.
Se foloseste o forma rotunda, cu diametrul de 26 cm.
Untul se topeste.

Biscuitii se pun maruntesc bine. Trebuie sa arate cam asa:

Duapa ce se maruntesc, se amesteca cu untul topit.

Aceasta compozitie se pune in forma, pe fund si pe pereti. Am uitat sa zic ca forma a fost unsa cu unt inainte. Pe pereti compozitia trebuie sa aiba cam 2 cm grosime. Se baga pentru 10 minute la cuptor, pe a doua treapta de jos a cuptorului, la 200 de grade.

Lamiile se spala cu apa fierbinte, se usuca si se rade coaja. Se stoarce apoi de zeama. Trebuie sa aveti 125 ml suc de lamiie.
Sucul de lamiie, coaja de lamiie, miezul de vanilie si budinca se amesteca. Se adauga apoi smintina acra si se amesteca din nou.

Se separa ouale. Galbenusurile si zaharul se mixeaza bine.
Se amesteca cu crema de lamiie.

Aceasta compozitie se pune peste biscuiti si se baga la cuptor la 160 grade, cam 30 minute.

Intre timp, albusul se bate spuma cu zaharul pudra. Zaharul se adauga putin cite putin.
Dupa cele 30 minute, bezeaua se pune peste prajitura si se mai lasa inca 15 minute la cuptor.
Ce pot sa zic...buuuuuna rau!!!

Un comentariu:

Carmen spunea...

delicious
beautiful recipe and blog
kisses

Premiile mele