miercuri, 28 ianuarie 2009

TORT CU VISINE SI CIOCOLATA
- recipe by Mihaela -


INGREDIENTE:

Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de apa
  • 75 g zahar
  • 75 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic de praf de copt
Compozitia de fructe:
  • 1 borcan compot de visine
  • 35 g amidon
  • 3 linguri zahar
Crema:
  • 400 ml smintina pentru frisca
  • 60 g ciocolata de lapte
  • 70 g ciocolata pentru decor

Se mixeaza ouale intregi cu apa si zaharul. Se amesteca pina se albeste compozitia. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se toarna compozitia intr-o forma cu diametrul de 24 cm. Se coace la 185 grade pina e gata(se incearca cu scobitoarea).



Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate pe platou.

Compotul de fructe se pune intr-o cratita la foc mic si cind incepe sa fiarba se adauga amidonul(care se dizolva inainte intr-o lingura de apa) si zaharul. Se amesteca incontinuu pina se ingroasa.

Se pune inelul de la forma in jurul blatului si apoi se toarna compotul fierbinte peste blat.
Se da la rece pina se intareste complet.

Intre timp se bate smintina pentru frisca. La final se adauga ciocolata tocata fin si apoi se toarna peste tortul racit.

Se decoreaza cu ciocolata topita. Se lasa la frigider 3-4 ore si apoi se scoate inelul cu grija.



3 comentarii:

Sorina spunea...

Buna Carmen,
Am trecut pe la tine sa iti spun ca la mine pe blog te asteapta un set de premii pe care trebuie sa le ridici.
Te pup, Carmen!!! :)

Sorina spunea...

Iti doresc o primavara insorita si calduroasa

carmenhoffmann spunea...

Sorina, iti multumesc pentru premii. O sa trec pe la tine cit de curind sa le ridic.O primavara frumoasa iti doresc si eu. Te pup...

Premiile mele