duminică, 10 august 2008

PRAJITURA CU CIRESE, CIOCOLATA NEAGRA SI SCORTISOARA
- recipe by Cristina-



Ingrediente:
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata neagra
  • 2 oua
  • 60 g zahar + jumatate de lingurita
  • 60 g faina
  • jumatate lingurita praf de copt
  • un virf de sare
  • 200 g cirese
Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
Se topeste ciocolata si se amesteca cu untul, care este la temperatura camerei.
Se bat ouale cu zaharul. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea, si apoi se adauga la amestecul de oua cu zahar.
O lingura mare de zahar se amesteca cu jumatate de lingurita de scortisoara. Aceasta compozitie se pune pe fundul unei forme, deasupra se aseaza ciresele curatate de simburi. Acestea trebuie asezate una linga alta, sa stea inghesuite, intr-un singur rind.
Se toarna compozitia peste cirese.
Se baga la cuptor si se lasa cam 40 min.
Dupa cele 40 minute, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se intoarce prajitura.
Se presara deasupra zahar pudra.



Niciun comentariu:

Premiile mele