- recipe by Laura Adamache-

- 500 g faina
- 100 g apa
- 100 g lapte
- 30 g drojdie proaspata
- 100 g unt
- 50 g zahar
- un virf de sare
- coaja rasa de la o portocala
- 2 plicuri zahar vanilat
- 50 g unt si 100 g zahar de trestie(adaugate inainte de a fi bagata la cuptor)
Dupa 2 ore aluatul se intinde cu facaletul dupa forma tavii in care va fi copt. Se aseaza aluatul in tava si apoi se mai lasa o ora sa creasca.
Dupa ce isi dubleaza volumul, rupem bucatele mici din cele 50 g unt, se fac niste gaurele in aluat si asezam untul(acesta trebuie sa fie rece de la frigider).


Asa arata scoasa din cuptor:

Si sectiunea de rigoare(nu sint chiar reusite pozele):

2 comentarii:
am descoperit blogul tau si-mi place.te-am trecut in listuta.aaaa interesanta reteta.
Roxana, scuze de intirziere.Ma bucur ca iti place si ca m-ai trecut in lista ta. Te mai astept.O zi buna
Trimiteți un comentariu