miercuri, 23 iulie 2008

FIAMMINGA
- recipe by Laura Adamache-

Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 100 g apa
  • 100 g lapte
  • 30 g drojdie proaspata
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • un virf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt si 100 g zahar de trestie(adaugate inainte de a fi bagata la cuptor)
Se pune drojdia dizolvata in putina apa calduta in centrul fainii si apoi se adauga treptat celelalte ingrediente. Se framinta pina devine un aluat elastic si nu se mai lipeste de mina. Se lasa la crescut aproape 2 ore.
Dupa 2 ore aluatul se intinde cu facaletul dupa forma tavii in care va fi copt. Se aseaza aluatul in tava si apoi se mai lasa o ora sa creasca.
Dupa ce isi dubleaza volumul, rupem bucatele mici din cele 50 g unt, se fac niste gaurele in aluat si asezam untul(acesta trebuie sa fie rece de la frigider).

Se pudreaza apoi cu zaharul de trestie:

Se baga la cuptor, la 230 grade, pentru 10-15 minute.
Asa arata scoasa din cuptor:



Si sectiunea de rigoare(nu sint chiar reusite pozele):

2 comentarii:

roxana.m. spunea...

am descoperit blogul tau si-mi place.te-am trecut in listuta.aaaa interesanta reteta.

carmenhoffmann spunea...

Roxana, scuze de intirziere.Ma bucur ca iti place si ca m-ai trecut in lista ta. Te mai astept.O zi buna

Premiile mele