Pentru blat se bat bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca faina cu amidonul, cacaoa si praful de copt. Se adauga apoi cite putin in compozitia de oua si se mixeaza bine. Se rastoarna cu grija intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 200 grade, cam 15 minute.
Se scoate din cuptor si cu ajutorul unui prosop umed, care se aseaza direct pe tava, se rastoarna.
Se rastoarna cu grija si se lasa asa cat timp se pregateste crema.
Se face o crema din mascarpone, smantana, sucul de lamaie si zahar. Se adauga apoi gelatina care a fost in prealabil topita si inmuiata la bain -marie(eu dupa ce am topit gelatina, am adaugat cam 4 linguri din crema de mascarpone in gelatina, si apoi am amestecat cu restul de crema). Ananasul se scurge si se taie bucatele. Se bate 200 ml frisca si apoi se amesteca cu ananasul. Compozitia de frisca se amesteca cu cea de mascarpone.
Se deruleaza blatul si se insiropeaza cu sucul de la compot.
Se repartizeaza crema pe blatul derulat. Cu un cutit mare si lung, se taie blatul, in fasii de 4 cm latime.
Pe un platou se infasoara feliile de blat, una in continuarea celeilalte, in forma de melc, cu crema pe dinauntru. Se pune la rece cam 1 ora, dupa care se orneaza cu frisca(restul de 200 ml).
Fulgii de cocos se rumenesc putin intr-o tigaie neunsa si apoi se presara pe margine si putin pe mijloc. Se orneaza cu bucati de ananas si praline de cocos.
ce frisca ai incercat? si eu stau in germania (NRW) si toata frisca pe care am incercat-o nu se bate cum trebuie. daca poti sa-mi spui o marca ceva ar fi super. Multumesc anticipat.
3 comentarii:
Wowww, ce minunatie ti-a iesit!!! Zici ca-i al meu! :P
Te pup, Carmen draga, pentru ca l-ai incercat si ma bucur nespus de mult ca v-a placut!!!
P.S. Sectiunea e mortala!!! :))
foarte frumos si presupun ca e si bun!
ce frisca ai incercat? si eu stau in germania (NRW) si toata frisca pe care am incercat-o nu se bate cum trebuie. daca poti sa-mi spui o marca ceva ar fi super. Multumesc anticipat.
Trimiteți un comentariu