joi, 19 martie 2009

TAGLIATELLE FACUTE IN CASA
recipe by Laura Adamache

Ingrediente:
  • 300 g faina
  • 3 oua
  • sofran(pentru accentuarea culorii), facultativ
  • 1 praf de sare
Se aseaza faina pe masa sau pe blatul de lucru, iar in mijlocul ei se pun ouale batute cu sare si sofran(se amesteca cu furculita).


Se amesteca usor cu furculita, aducand faina de pe margini peste oua.
Cand amestecul s-a ingrosat cat de cat, se amesteca cu mana pana se inglobeaza toata faina si pana se obtine o biluta mai dura dar elastica.

Se inveleste in folie alimentara si se lasa 30 min sa se odihneasca, pe masa.

Dupa ce au trecut cele 30 minute, se desface aluatul si se aseaza pe masa de lucru infainata, dar nu in exces, si se aplatizeaza usor cu mina.

Apoi cu facaletul infainat se intinde o foaie, intorcand din cand in cand de pe o parte pe alta.
Cand a ajuns la o grosime cat de cat satisfacatoare, se pune facaletul pe unul din capetele foii
, se infasoara aluatul treptat pe facalet si cu palmele intindem aluatul dinspre centru spre margini.


Se repeta operatia pana foaia va avea textura unui cerceaf, in sensul ca atunci cand ii dai drumul pe masa sa se boteasca.

Dar sa nu se lipeasca sau sa se rupa cand o desfacem, ci sa ramana usor botita, ca o bucata de material textil.

Se lasa foaia cam 1 ora sa se intareasca, dupa care se formeaza un rulou.

Acest rulou se taie in bucatele de maxim 1 cm grosime.

Se desfac si se aseaza pastele unele linga altele si se mai lasa putin sa se usuce sau se folosesc imediat.


Eu le-am facut cu sos de carne.
Sant foarte bune, nu se compara cu cele cumparate, iar aluatul se lucreaza foarte frumos.

Un comentariu:

Vicky spunea...

Foarte tare, ma incanta foarte mult reteta, multumesc am sa o incerc cu prima ocazie, am o groaza de retete pe lista de pus in practica.

Premiile mele