TORT CU MOUSSE DE CIOCOLATA - recipe by Amalia's -
Blat:
4 oua
250 g zahar
10 linguri apa
160 g nuca macinata
140 g faina
20 g cacao
1 praf de copt
Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga treptat cite o lingura de apa, amestecind incontinuu pina obtinem o crema. Separat se amesteca faina, nuca macinata, cacao, praful de copt si apoi se adauga putin cite putin in amestecul de galbenusuri. Se adauga apoi albusurile batute spuma, fara zahar. Se toarna compozitia intr-o forma de tort si se coace in cuptorul preincalzit, cam 25 de minute.
Mousse cu ciocolata alba:
2 oua
4 linguri zahar
2 linguri amidon
360 ml lapte
100 g ciocolata alba
15 g gelatina
60 ml apa rece
240 ml smintina pentru frisca
Amidonul se amesteca cu zaharul intr-o craticioara, apoi se adauga ouale batute bine si se omogenizeaza. Se adauga laptele si apoi se pune la foc in bain-marie. Se lasa pina se ingroasa, amestecind incontinuu. Dupa ce s-a ingrosat se da deoparte si se adauga gelatina(inmuiata inainte in apa rece) si apoi ciocolata(care a fost topita in prealabil). Se lasa sa se raceasca si cind este rece se adauga frisca batuta. Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu un amestec de cafea cu rom si apoi se adauga primul strat de mousse.
Mousse cu ciocolata cu lapte:
Aceleasi ingrediente ca la moussul cu ciocolata alba, numai ca inlocuim cu ciocolata cu lapte(100 g). Se toarna peste prima crema si se da la rece citeva ore.
Glazura:
160 ml smintina pentru frisca
100 g zahar
100 g cacao
160 ml apa
10 g gelatina
Se amesteca smintina cu zaharul si apa si se pune la fiert, se adauga cacao si se lasa sa clocoteasca citeva minute. Se adauga apoi gelatina dizolvata in apa rece. Cind incepe sa se raceasca se strecoara si se pune pe tort.
Teo iti multumesc si scuze ca iti raspund asa de tirziu...Sper sa ajung sa am si eu la fel de multe retete postate, cum ai tu...Te pup si nastere usoara...
3 comentarii:
Carmen, foarte bie aiesit tortuletul! Aici din pacate nu mia sunt capsuni :( Imi place blogul tau, sa ai grija de el, sa creasca mare mare. Te pup
Teo iti multumesc si scuze ca iti raspund asa de tirziu...Sper sa ajung sa am si eu la fel de multe retete postate, cum ai tu...Te pup si nastere usoara...
ti-a iesit foarte tare super am sa-l incerc multumesc
Trimiteți un comentariu