duminică, 17 august 2008

PRAJITURA DE LAMIIE CU SIROP


Ingrediente:
  • 200 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 150 g smintina acra(saure sahne)
  • coaja de la 1 lamiie mare
  • 4 linguri suc de lamiie
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
Pentru sirop:
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri suc de lamiie
Se foloseste o forma de 20 cm( eu am avut una de 28 cm, asa ca am facut o portie si jumatate) care se unge cu unt.
Faina si praful de copt se cern intr-un castron si se amesteca cu zaharul.

Intr-un alt castron se amesteca bine ouale, smintina acra, coaja de lamiie, sucul de lamiie si uleiul.
Acest amestec se mixeaza cu ingredientele uscate.

Compozitia se pune in forma si se lasa 45-60 minute la cuptor, la 180 de grade, pina capata o culoare aurie.

Asa arata scos din cuptor:

Pentru sirop, se amesteca zaharul pudra si sucul de lamiie intr-o craticioara, la foc mic. Se lasa pina cind siropul incepe sa se lege( se ingroasa).

Dupa ce prajitura a fost scoasa din cuptor, se inteapa cu un betisor pentru frigarui sau cu furculita, pe toata suprafata, pentru ca siropul sa patrunda peste tot.
Cu pensula se pune tot siropul pe prajitura.
Se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.

Sectiunea de rigoare:

2 comentarii:

Edith spunea...

Carmen, e super prajiturica asta! Trebuie inceecata! Spune-mi te rog, cam cata apa trebuie la sirop?
Merci!

carmenhoffmann spunea...

Edith, ma bucur ca iti place. Nu pui deloc apa la sirop, doar zahar si sucul de lamiie;dupa ce se topeste zaharul, va fi un lichid cu gust de lamiie;lasi putin pina se ingroasa sucul. Te pup

Premiile mele