TOCANA DE ARDEI COPTI Aceasta mincare mie imi place foarte mult si o stiu de la mama mea.
Ingrediente:- 10 ardei grasi
- 1 ceapa
- 1 doza de rosii decojite
- 4 catei de usturoi
- ulei
- sare, piper
- putin cimbru
Se coc ardeii la grill.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjD4Mlaf4xRKI7oOw0r7JtYmGSnOUdxyikKLO3UgEvJM81yrGp7zjqMW3B_JHECz68oF-qwRPXaQ2tlHPzuvKPHw8ib-poQ1AEGGfRrjtnyNpL4Y4_KqsDJguxM2PezVpumAo2VJXbmrA8/s320/Bild+132.jpg)
Dupa ce acestia s-au copt se pun intr-un castron, se presara cu sare si se acopera. Se lasa cam 10 - 15 min acoperiti, pentru a putea fi curatati mai usor.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioTx6a6CIJi72SyPmg2FCRtoia_Q5QyHa9urZfy20x_nIobSDQcip44QyhVjwPm6DAwPZ5N67IEJ9Y3M4f7RiiKy_rqOUbuNVvAOA-77yyxJl0nFmUuKIBVPWadCk_XyLxySE52JGKsIw/s320/Bild+137.jpg)
Se curata ardeii.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOXsemP_8ul7S9e24QFZqUCxM7J2Mku88ah5BObVV8doR1r1nlFbhK0-_u7_vJUCWKk9rKQc_0_5jkGv7hXq0ISr2WzJ98AEbJ8t1DRnrDRXvJc1ZKK4N3cQfJSBZ8sZc1aecK1cVQjNc/s320/Bild+145.jpg)
Se taie o ceapa marunt si se caleste, pina devine aurie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0zeAmHkwLO2qIG9M8484-vAWJvMUsNkLRIVx8QWKDSK64vmKmIzVkb0VVHlpErSPZ5LXR7wHLUOm4qMPUwL8_wtA7Qkj3WCUIdTMiaGdvz6emX0m0xqTvDlqcz0JZqeePZgC0X2lpL5o/s320/Bild+158.jpg)
Se adauga rosiile decojite si date pe razatoarea mare. Se lasa sa fiarba cam 10 min dupa care se adauga ardeii taiati in bucati mai mici(eu i-am taiat in 2). Se lasa sa fiarba pina scade sucul de la rosii si devine un sos mai gros. Se potriveste de sare si piper.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheK0gTnKxDPRJLIrDEklInATOHa2G6qjaZjihCNi27ZpEYkyG_21gJoFELLoqWkyhUzZm3erI9vzHyijgg8rXKRqsRMFtv6KH7jbn0UE87p5lf-ikkBkj7HzNTxB7w4BJ7tEfLNYYFBMg/s320/Bild+160.jpg)
Cind sosul este aproape gata se adauga usturoiul taiat fin si cimbrul. Se mai lasa apoi cam 10 minute.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpdMVUr67m9S3DnKoaOGsakGJ4FJg0DIbzmKmlQfBj8jC5AeqU5qxsgW5nhEp8qif-MY8Q4J27CEOBGv3RpsUmRzRVxNJ2UFBZcK_xmIIX8YRtaqKO4Roh2vo9CTZ0Wc2TRqaQPiXln2s/s320/Bild+162.jpg)
Eu am servit aceasta mincare cu friptura de porc facute la tigaia de teflon, fara ulei. Se poate minca si simpla, fara carne.
Un comentariu:
mmmm, o să încerc și eu rețeta asta. Îmi place foarte mult că e simplă și o bună alternativă la tocănița de cartofi.
Trimiteți un comentariu